Proces

Oriënterend gesprek:

Het ontwerpteam van de interieurmakers luistert naar uw wensen en ideeën. Wij stellen vragen en denken mee en inventariseren uw wensen en eisen. We vragen door tot de opdracht 100% duidelijk is. Uiteraard is uw voorkeur voor ons het vertrekpunt, maar onze ontwerpers durven ook nieuwe visies in te brengen. Een andere invalshoek, mogelijkheden te benoemen, dat is wat u van onze ervaren ontwerpers mag verwachten. Heeft u, uw stylist of binnenhuisarchitect al een gedegen plan dan zullen wij onze kennis toevoegen om te komen tot een realiseerbaar project. Onze monsterkamer staat geheel tot uw beschikking en u ziet voorbeelden van allerlei innovatieve materialen.

Ontwerp:

Onze eerste schets is gebaseerd op uw idee. Wij kijken naar de afmetingen, het lijnenspel en maken keuzes in materialen en werken het plan uit tot een functioneel ontwerp. De ontwerpers besteden tijd en aandacht aan de achterliggende bedoeling van een ontwerp. Wij maken schetsen in 2D en 3D om de klant een goed beeld te geven van de uitstraling van de inrichting. Tijdens onze vervolgafspraak presenteert ons ontwerp team een moodboard met daarop de gekozen stijl, kleuren en materialen. We lichten ons ontwerp toe en bespreken de details. Aan de hand van de gezamenlijke bevindingen worden daar waar nodig de schetsen aangepast en volgt er eventueel een tweede ronde. Op deze wijze ontstaat er uiteindelijk een definitief ontwerp.

Productie:

Met het definitieve plan in de hand gaat het echte werk beginnen. Afmetingen zijn natuurlijk van het grootste belang. We willen verassingen achteraf zo veel mogelijk voorkomen. Op basis van het ontwerp gaan de interieurmakers op locatie inmeten, maken foto’s van de ruimtes en brengen op deze manier alles nauwkeurig in kaart. De werkvoorbereider kan de productie werktekeningen vervaardigen en de materialen kunnen worden ingekocht. Productie kan worden opgestart en een planning wordt gemaakt zodat de gewenste oplevertermijn kan worden gehaald.

Levering en Montage:

Dit is het moment waar het allemaal op aankomt. Montage is het eindstation van het gehele proces. Van advies, ontwerp en productie naar het plaatsen van meubels in de ruimte. Dat maakt het proces compleet. Ons plaatsingsteam is uiterst inventief en zoekt oplossingen voor eventuele verassingen die niemand op voorhand heeft gezien. Wij gaan door totdat de juiste oplossing is gevonden ook al houdt dat in dat er een paar uurtjes extra gewerkt moeten worden. De Interieurmakers zijn pas tevreden als de klant tevreden is over het eind resultaat.

Hoe mogen wij u helpen?

Heeft u interesse in een oriënterend gesprek?
Bel gerust of mail uw ideeën.